Tommy

Op 22 juni 2002 heb ik Tommy gehaald. Hij was toen 8 ½ week oud.
Twee weken daarvoor was ik wezen kijken naar een grote parkiet, maar die werd niet veel meer aangeboden. Ze hadden wel jonge grijze roodstaartpapegaaien en die zagen er ook wel erg leuk uit! Thuis ben ik toen eerst eens het internet af gaan spitten naar informatie over papegaaien en de grijze roodstaart. Er zit heel wat aan vast! De grijze roodstaart staat bekend om zijn goede imitatietalent. Deze soort kan het beste praten leren.
Een week later ging ik met mijn vader en moeder nog eens kijken naar de papegaaien en de kooi waar die in zou moeten. We mochten meteen alle drie een papegaaitje voeren met een theelepeltje. Dat is wel heel erg leuk!!
Na wat gepas en gemeet thuis kwamen we tot de conclusie dat de kooi wel ergens kon staan. Ik mocht er wel een doen als ik er voor zou zorgen (samen met mijn vader).
Na nog eens een weekje nadenken op vakantie was ik zover: ik wilde er één.

Tommy komt uit een nest met 5 jongen. Toen ik Tommy kocht was er nog maar eentje over.
Voorlopig moesten we Tommy elke dag 3 keer per dag voeren met een lepeltje. Hij kreeg speciale babypapegaaienpap. Tommy moest nog een paar weekjes in de kleine glazen bak blijven. Daar was het lekker warm en kon hij nog wat sterker worden.

De kleine Tommy deed het heel goed. Na een paar weken gaf hij zelf aan dat hij die pap niet meer hoefde. Vanaf toen at en dronk hij zelf.

Toen Tommy 12 weken was lieten wij hem kortwieken. Ik dacht toen dat hij niet kon vliegen, maar tijdens wat foto´s nemen buiten nam Tommy de velugels en vloog zo 15 meter. Aangezien dat niet de bedoeling was knipten ze bij de dierenwinkel nog wat van zijn vleugel af. Helaas was dat zo veel dat hij als een baksteen neerstortte als hij opvloog.
Daardoor kreeg hij een borstwond en uiteindelijk een ontsteking. Daarvoor moest hij twee keer geopereerd worden en kreeg hij een paar weken een kraag om. Alhoewel dat erg naar was, kon Tommy er toch best mee spelen en klimmen.

Elk half jaar krijgt Tommy druppeltjes in zijn drinkwater om te ontwormen. Tommy krijgt vaak fruit en dan is het wel nodig om te ontwormen. Hij lust graag banaan, appel, meloen en kers. Verder is hij gek op groene bonen.

Met een half jaar begon Tommy te praten. Eerst zei hij een tijdje alleen maar Kiekeboe, maar nu heeft hij een heel repertoire. Hallo, He Tommy, Dag hoor, Tommy koek, koppie koffie enz.

Tommy is nu dus een goede prater en daarmee een heel gezellig huisdier. Ik heb geen moment spijt van het kopen van Tommy. Het is ontzettend leuk.

We halen Tommy er vaak uit. Boven in mijn slaapkamer staat een klimboom. Die zie je op de linkerfoto.
Nu het zulk mooi weer is hebben we voor buiten ook een klimboom gemaakt. Die zie je op de rechterfoto.
Hij vindt het heel leuk om er op te zitten spelen en kletsen. Vooral als ik de tv aanzet begint hij te praten.

Tommy mag beneden ook vaak op de grond spelen. We moeten hem wel in de gaten houden, want hij sloopt graag wat hout van kasten e.d. Of hij hapt wat rubber van de koelkast.
Alle draden (electriciteit) hebben we weggewerkt, want als hij daar een hapje van neemt weet ik niet of hij dat overleeft.

Hiernaast zie je wat ik bedoel met een hapje van je meubels! Nog meer foto's van ondeugende streken vind je hier.

Alhoewel Tommy niet graag bij mij kroelt ben ik heel blij met Tommy. Als ik het opnieuw zou doen zou ik het weer doen!!